UIterlijke kenmerken van een Teddy Widder:

Vacht: 5 tot 10 cm lange pluizige vacht.

Oren: Oorlengte is gemeten van punt tot punt inclusief de schedel tussen de 21 en 26 cm. De oren behoren recht langs de schedel af te hangen met de behaarde kant naar buiten toe, stevig van structuur en een mooi afgerond uiteinde. Er mag geen draaiing in het oor zitten.

Lichaam: kort, gedrongen en stevig

Hoofd: Een flinke brede kop met een ietwat gebogen neusbeen. Aanzet van de oren wordt gevormd door de zogenaamde “kronen”dit zijn knobbels op de kop die ontstaan door de ombuiging van de oren.

Hals: is kort en gedrongen

Gewicht: Het ideale gewicht ligt tussen de 1300 en 2000 gram.

 

Teddy Widder heeft een rustig en zachtaardig karakter en daardoor ook een hoog knuffelgehalte.

Als je tijd en liefde in de Teddy Widder investeert krijg je een konijn die je overal volgt en het heerlijk vind bij je op schoot te vertoeven.

De lange vacht geeft ze een prachtig mooi uiterlijk, mede ook omdat ze in verschillende kleurstelling te krijgen zijn, maar let wel deze vacht heeft onderhoudt nodig.

1 tot 2 keer per week moet de vacht gekamd en verzorgd worden, zeker wanneer de Teddy Widder nog jong is. Het onderhoud is zeker minder intensief dan bij bijvoorbeeld een Angora konijn echter ze hebben wel extra zorg nodig. Hiervan moet je je bewust zijn eer je aan een Teddy Widder begint.

 Zoals al gezegd kan je van een Teddy Widder een heerlijk blij en vrolijk huisdier maken.

Ze eisen echter wel de nodige verzorging en aandacht voor o.a. hun vacht

 

Ik zelf werd verliefd op de Teddy Widder toen ik ze voor het eerst zag bij een vriendin en het was liefde op eerste gezicht. Ik vind het heerlijk om met ze bezig te zijn en door mijn eigen hondentrimverleden vind ik het ook leuk ze naast het kammen ook te knippen af en toe.

Omdat wij de ruimte hebben en de tijd hebben wij besloten om af en toe een nestje te fokken. Hierbij worden wij dan begeleidt door een fokster met meer dan 15 jaar ervaring. Zij adviseert mij dan over de combinaties die het verstandigst om te maken .

 

Wij zijn wel kieskeurig met de eigenaren waar onze konijnen naartoe gaan, want wij willen voorkomen dat door ons gefokte konijnen nadat ze zijn uitgegroeid weer weg worden gedaan.

Je moet je dus wel bewust zijn waar je aan begint eer je aan een Teddy Widder begint.